Panel diskusija – STRATEGIJE SUZBIJANJA VRŠNJAČKOG NASILJA – 22.02.2023.

☑️ PONOSNO NAJAVLJUJEMO ☑️
 
PANEL DISKUSIJU

“STRATEGIJE SUZBIJANJA VRŠNJAČKOG NASILJA”

 
22. FEBRUAR 2023. godine
 
12:00 SATI
 
JU CENTAR ZA KULTURU OPĆINE TRAVNIK
 
⏩ U okviru obilježavanja Dana ružičastih majica Koordinacioni tim za suzbijanje nasilja naše škole u saradnji sa Edukacijski fakultet Travnik organizuje panel diskusiju pod nazivom „Strategije suzbijanja vršnjačkog nasilja“, koja će se održati u srijedu 22.02.2023. godine u JU Centar za kulturu općine Travnik sa početkom u 12:00 sati.
 
➡️ Cilj organizacije panel diskusije na temu: “Strategije suzbijanja vršnjačkog nasilja” jeste razmjena ideja i načina suzbijanja sve većeg problema koji se javlja u školama, a to je vršnjačko nasilje. Dan za organizaciju same aktivnosti simbolično je Dan koji je posvećen obilježavanju borbe protiv vršnjačkog nasilja, ili popularno nazvani Pink Shirt Day.
 
⏩ Prisutni će imati priliku da kroz interaktivnu diskusiju komentarišu i iznose svoja mišljenja na osnovu vlastitog iskustva, i da razgovaraju o nasilju.
 
✅ Edukovanjem mladih o suzbijanju nasilja i njihovim uključivanjem u aktivnosti prevencije podstiče se razvijanje njihovih kompetencija, funkcionalnije društvo i zdravija okolina!
 
❗Stoga pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže, i da zajedno dođemo do konstruktivnih zaključaka u suzbijanju aktuelnog problema današnjice.