PZV

Preduzeća za vježbu – web stranice naših preduzeća:  link 


PZV – Preduzeće za vježbu je mjesto za učenje putem simulacije preduzeća sa odgovarajućim organizacionim formama (nabavka, prodaja, marketing, računovodstvo, osoblje, sekretarijat, odjeljenje za elektronsku obradu podataka) i procesima. PZV je sastavni dio obrazovanja za učenike ekonomske škole. Ovaj projekat podrazumjeva osnivanje virtuelnih firmi u kojima će učenici raditi kao i u stvarnim firmama. Cilj procesa učenja u PZV-u jeste da učenicu savladaju ekonomske procese poslovanja, da donose odluke o procesu poslovanja, da upoznaju rad stvarnog preduzeća, te da upotrijebe teoretsko znanje na praktičan način. PZV je ujedno i praktična nastava koja se odvija 4 časa sedmično. Učenici na ovim časovima se uče kako da pronalaze ideje za biznis, proceduru oko osnivanja i registracije preduzeća i cjelokupno poslovanje u firmi. Učenici su zaposleni u 5 odjela i to: -sekretarijat, -marketing i PR, -prodaja, -nabavka, -računovodstvo.


04.03.2016. Posjetite preduzeće “Naturalko” d.o.o. Travnik na web stranici :
http://naturalko.wix.com/juice Logo Naturalko mseus

Naša poslovna ideja bila je da osnujemo preduzeće za prodaju i trgovinu osvježavajućih pića i napitaka. Najveća namjera je da u što većoj mjeri privučemo kupce, jer smatramo da nema osobe koja ne osjeća žeđ u nekim trenucima. Najveća namjera i cilj je da privučemo kupce, da budu zadovoljni upotrebom naših proizvoda, da steknemo njihovo povjerenje u potpunosti i naravno da poslujemo pozitivno. Potrudili smo se našim kupcima osigurati kvalitetne proizvode uz povoljne cijene. Prvobitni cilj nam je bio trgovati na području grada Travnika, a kasnije proširiti prodaju na druga područja. Svakodnevno se trudimo da proširimo naš asortiman proizvoda, i da steknemo povjerenje kako trenutnih tako i naših budućih kupaca.


 

26.02.2016. – Svadbeni salon “San” d.o.o. vrlo uspješno preduzeće iz Travnika predstavlja svoje proizvode na zvaničnoj web stranici :

http://pzv-san8.webnode.com/ Logo San 4 Logo San


 

25.02.2016. – Uspješna poslovna godina iza za PZV “Orhideja” osnovano 15.09.2014. godine sa sjedištem u Travniku. Od osnivanja pa do danas bavimo se trgovinom na malo cvijećem .

Možete nas pratiti i na : http://pzv-orhideja.weebly.com/ Logo Orhideja


 

22.02.2016. – Još jedno preduzeće se predstavlja svojom web stranicom

Preduzeće “Code387” na web stranici : http://pzv-code387.webnode.com/ Logo Code387


 

22.02.2016. – Preduzeće za vježbu “Maštoviti kutak” Travnik svoj rad i svoje proizvode predstavlja na web stranici :

http://mastovitikutak12.wix.com/2015 Logo Mastoviti kutak


17.02.2016. – Podsjećanje na jedno vrlo uspješno preduzeće za vježbu u školskoj 2012./2013. godini

Preduzeće “BH DUĆAN” sa jedinstvenim sloganom “Svuda kreni, al’ u BH dućan skreni”.

Rad ovog preduzeća možete pogledati na web stranici :
http://bh-ducan.webnode.com/
BH ducan logo


 

15.02.2016. – Osnovano novo preduzeće “KLOPISSIMO” d.o.o. Travnik

PZV “Klopissimo” je preduzeće koje se bavi proizvodnjom i prodajom slanih peciva na području SBK na kome smo jedinstveni u ovoj oblasti. Specijalizovani smo za pružanje usluga i zadovoljenje različitih potreba. Te usluge se odnose na različita slana, a i slatka peciva koje zadovoljavaju različite ukuse. Takođe nudimo i časopis u kojem je naglašen svaki proizvod, odnosno proizvodnja prizvoda, zdrava ishrana, zdravi sastojci naših proizvoda, itd.
Imamo i svoju vlastitu web stranicu koju možete posjetiti OVDJE . Klopissimo logo


 

Business world – MSEUŠ Travnik 27.03.2015.


 

Reklama za PZV “EXPRESS” :


 

Sajam preduzeća za vježbu – Sarajevo 24.04.2015.

 

Copyright © 2019  Mješovita srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Travnik.  Sva prava pridržana.