Arhiva 2018


29.08.2018.

RASPORED ODJELJENJA PO SMJENAMA ZA ŠKOLSKU 2018./2019. godinu

 

PRVA SMJENA ( od 08.00 sati ) :              I-1, I-2, II-1, II-2, II-3, IV-1, IV-2, IV-3, IV-4

 

DRUGA SMJENA ( od 14.00 sati ) :          II-4, III-1, III-2, III-3, III-4


 

 

KONKURS

ZA UPIS REDOVNIH UČENIKA U PRVI RAZRED U ŠKOLSKOJ 2018./2019.

 

STRUČNO ZVANJE I ZANIMANJETRAJANJE PROGRAMABROJ UČENIKABROJ ODJELJENJA
EKONOMSKI TEHNIČAR41
BANKARSKI TEHNIČAR41
KOMERCIJALNI TEHNIČAR41
HOTELSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR41
TRGOVAC/PRODAVAČ31
FRIZER/VLASULJAR31

 

I ROK

Prijavljivanje, izbor kandidata i upis učenika predviđen je za 18. i 19.06.2018. godine (ponedjeljak i utorak) od 08:00 sati.

II ROK

Prijavljivanje, izbor kandidata i upis učenika predviđen je za 04. i 05.07.2018. godine (srijeda i četvrtak) od 08:00 sati.

III ROK

Prijavljivanje, izbor kandidata i upis učenika za nepopunjena mjesta predviđen je za 24.08.2018. godine (petak) od 08:00 sati.

 

Više informacije na : UPIS 2018./2019.

 


11.06.2018. ( ponedjeljak 09:00-13:00 sati )

AKCIJA DONIRANJA KOSE ZA DJECU OBOLJELU OD MALIGNIH OBOLJENJA U MJEŠOVITOJ SREDNJOJ EKONOMSKO-UGOSTITELJSKOJ ŠKOLI TRAVNIK

U sklopu projekta “MOJA KOSA TVOJA KOSA” Mješovita srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Travnik organizuje akciju šišanja i doniranja kose u našoj školi za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka. Organizatori pozivaju sve građane Srednjobosanskog kantona da se pridruže akciji. Za one koji žele donirati kosu, bitna napomena je da mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana te minimalno 30 cm duga (idealno je i duže).

U Bosni i Hercegovini, od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izlječenja je oko 80 posto. Međutim, put do izlječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose. Kako navode u Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“ dosad je izrađeno i uručeno 18 perika, a tri su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su potpuno besplatno svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u matičnu sredinu.

Akcija šišanja i doniranja kose za izradu perika djeci oboljeloj od raka najavljena je za ponedjeljak 11.06.2018.godine u prostorijama naše škole u vremenu od 09:00 do 13:00 sati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


13.05.2018. (nedjelja)  –  Svečani defile maturanata Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Travnik

Okupljanje maturanata u školi je 13. maja 2018. godine (nedjelja) u 18.00 sati.

Svečani defile kroz grad je u 20.00 sati.

Matursko veče: “Centar za kulturu općine Travnik” u 21.00 sat.

Maturantsku kolonu predvodit će travnički duvački orkestar i mažoretkinje plesnog studija “Maya”.


Maturanti – generacija 2017./2018.

 


08.05.2018. Vitez – 8. Sajam zapošljavanja

U organizaciji Službe za zapošljavanje SBK, i uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Vlade SBK, održan je 8. Sajam zapošljavanja na kojem su bili i učenici naše škole.


21.04.2018. Kantonalo takmičenje iz Engleskog jezika za učenike srednjih škola održano u Mješovitoj srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi Travnik

Škole učesnice takmičenja su : 

 • Elči-Ibrahim pašina Medresa
 • Mješovita srednja škola Travnik
 • Mješovita srednja škola Bugojno
 • Mješovita srednja škola Donji Vakuf
 • Mješovita srednja škola Gornji Vakuf
 • Mješovita srednja tehnička škola Travnik 
 • Srednja tehnička škola Bugojno 
 • Mješovita srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Travnik
 • Srednja mješovita škola „Zijah Dizdarević“ Fojnica
 • Srednja stručna škola Bugojno
 • Mješovita srednja škola Novi Travnik

14.04.2018. – Poslovni plan apoteke „Pharmavita“ učenika naše škole osvojio prvo mjesto i odlazak na SKEI 2018 konferenciju u Vukovar

U okviru Poduzetničkog laboratorija, projekta koji su zajednički pokrenuli sveučilišni Centar za razvoj poduzetništva i Fakultet poslovne ekonomije Sveučilištu/Univerzitetu „VITEZ“, u subotu, 14.04.2018.g., održano je takmičenje mladih u izradi poslovnih planova.

Takmičilo se 23 učenika od II-IV razreda srednjih ekonomskih škola u 9 ekipa. Deljković Zekira, Junuzović Vildana, Mujkić Zejna, Mraković Kerima, Grabus Amina, Silajdžić Amina, Šabanović Mirzada, Halepović Semina, Patković Zlata, Patković Benjamin, Mehić Ahmed, Elma Kundić, Lejla Kemez i Antonija Mikić,  te Čejvan Merima, Hodžić Azra, Adilović Aiša, Lejla Rubanović i Rejhana Kaimović učenici su Srednje ekonomske škole iz Travnika koji su učestvovali na ovom takmičenju. 

Svoje poslovne planove prezentirali su i studenti druge godine Fakulteta poslovne ekonomije.

Nakon prezentacije poslovnih planova, odlukom stručnog žiria u sastavu prof.dr. Jamila Jaganjac, dekanica Fakulteta poslovne ekonomije, zatim doc.dr. Darijo Jerković i Tanja Mlakić, mr.oec. te Amra Kraksner, direktorica Centra za poduzetništvo Sveučilišta VITEZ, prvo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 250 KM i odlazak na SKEI 2018 konferenciju u Vukovar osvojila je ekipa Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Travnika (Mraković Kerima i Grabus Amina), sa idejom apoteke “Pharmavita”.

Drugo mjesto i novčanu nagradu od 150 KM i jednodnevni odlazak u Stolac osvojila je studentica druge godine FPE Maida Duranović, dok je ekipa učenika travničke ekonomske škole (Deljković Zekira, Junuzović Vildana i Mujkić Zejna) osvojila treće mjesto i novčanu nagradu od 100 KM i knjige iz oblasti ekonomije.

Poslovni plan srednjoškolaca iz Travnika Lejle Rubanović i Rejhane Kaimović proglašen je najinovativnijim, a najkreativnijim konceptom poslovnog plana proglašen je plan Elme Kundić, Lejle Kemez i Antonije Mikić, takođe učenice naše škole. 

Prema mišljenju takmičara, najbolju prezentaciju poslovnog plana imale su Halepović Semina i Patković Zlata.

Pobjedničkim ekipama kao i svim ostalim kandidatima još jednom čestitamo i zahvaljujemo na njihovom trudu i zalaganju. 


23.03.2018. Održan sajam preduzeća “Dobre veze PVZ mreže”

       I ove godine u Mješovitoj srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi Travnik održan je Sajam preduzeća za vježbu (PZV) i bio je revijalnog karaktera. Učestvovalo je ukupno 14 PZV-a (odnosno 13 PZV za trgovanje + štand servisnog centra). Ovogodišnji sajam nosi naziv „Dobre veze PVZ mreže“. Ovo je šesti sajam po redu,  kojeg organiziraju učenici i profesori ove škole u okviru manifestacje „Dani općine Travnik“. 


23.03.2018. godine “Sajam preduzeća za vježbu” i “Dan otvorenih vrata”  Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Travnik ( petak od 11.00 – 16.00h )

    

U okviru Dana Općine Travnik  naša škola organizuje Dan otvorenih vrata, koji će se održati 23.3.2018. godine u periodu 11:00-16:00 sati, u prostorijama škole.

Ovim putem vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj, u okviru kojeg će se vaši učenici upoznati sa stručnim zvanjima u našoj školi.

Koncepcija Dana otvorenih vrata podrazumijeva predstavljanje naše škole kroz praktičan rad učenika,  koji se ogleda u sljedećem;

 • promovisanju škole, sa svim pratećim materijalima
 • promovisanju preduzeća za vježbu u okviru ekonomske i ugostiteljske škole
 • promovisanje poduzetništva učenika ove škole u planiranju i  organizovanju  Sajma preduzeća, uz angažovanje mnogobrojnih sponzora, medijskih pokrovitelja i drugih zainteresovanih strana


17.03.2018. Kantonalno takmičenje iz matematike

U subotu, 17. marta 2018. godine Elči Ibrahim-pašina medresa bila je domaćin Kantonalnog takmičenja iz matematike za školsku 2017./2018. godinu.

Takmičenju je pristupilo 129 učenika iz 12 srednjih škola SBK kantona. Škole učesnice takmičenja su:

1. Gimnazija Bugojno
2. Srednja stručna škola Bugojno
3. Srednja tehnička škola Bugojno
4. Mješovita srednja škola “Busovača”
5. Mješovita srednja škola Donji Vakuf
6. Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf”
7. Srednja mješovita škola “Zijah Dizdarević” Fojnica
8. Mješovita srednja škola Novi Travnik
9. Mješovita srednja škola “Travnik”
10. Mješovita srednja tehnička škola “Travnik”
11. Mješovita srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Travnik
12. Elči Ibrahim-pašina Medresa u Travniku

Predstavnici naše škole na Kantonalnom takmičenju su bili:

 • Ibrak Šejla
 • Drobo Ibrahim
 • Bilanović Belkisa
 • Langić Arnela
 • Husić Sedin

Copyright © 2019  Mješovita srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Travnik.  Sva prava pridržana.