Kupujmo i koristimo domaće, gradimo BiH!

Dana 15.11.2022. godine članovi dodatne nastave iz Ekonomije, učenici Kozar Sabina, Palić Samra, Šeperović Dženan, Kerić Mirnesa i Ivković Amila sa prof. Lejlom Sarač su imali prezentaciju na temu „ Kupujmo i koristimo domaće, gradimo BiH „
 
 
Ista je privukla veliku pažnju u našoj školi, i ispraćena je sa pažnjom od velikog broja učenika, profesora i članova uprave.
 
Cilj ovog projekta je bio da se kroz prezentaciju , predstavljanje nekih domaćih brendova, društveno odgovornih kompanija, skrene pažnja na važnost kupovine i korištenja domaćih proizvoda, posebno kod mlađe populacije.
 
Učenici su prezentacijom o domaćem proizvodu  prikazali veliki broj argumenta koji idu u prilog stvaranju ljepšeg, bogatijeg ambijenta za život u našoj dragoj Bosni i Hercegovini.
 
Pored odlično predstavljenog projekta učenika dodatne nastave iz Ekonomije, posebnu pažnju prisutnim imalo  je i prisustvo domaćih proizvoda koje su donirale  društveno odgovorne kompanije iz našeg okruženja.
 
Posebnu zahvalnost iskazujemo kompanijama:
 
  • MI Bajra d.o.o. Travnik,
  • EZ d.o.o Busovača i
  • Vispak d.d. Visoko

koji su prepoznali trud mladih ljudi, i po ko zna koji put potvrdili da se radi o kompanijama koje su društveno odgovorne i da brinu za budućnost Bosne i Hercegovine.