IZLO┼ŻBA “PREPOZNAJ ZNAKOVE”

IZLO┼ŻBA “PREPOZNAJ ZNAKOVE”

👍 IZLO┼ŻBA “PREPOZNAJ ZNAKOVE” 👍

👉 Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BiH), pod pokroviteljstvom Goethe-Institut Bosnien und Herzegowina, sprovodi projekat ÔÇťPREPOZNAJ ZNAKOVEÔÇŁ namijenjen podizanju svijesti o savremenim oblicima fa┼íizma i potrebi adekvatnog odgovora antifa┼íizma.

👉 Nose─ça aktivnost projekta jeste izlo┼żba. Edukativnom izlo┼żbom ┼żeli se pru┼żiti javnosti uvid u historijske korijene fa┼íizma i nacizma kao i savremene spojavne oblike fa┼íizma u dana┼ínjem dru┼ítvu. Namijenjena je prvenstveno mladim generacijama.

👉 Izlo┼żba se sastoji od videa, fotografija i interaktivnih prostora. Sa ovim multimedijalnim pristupom, konkretna poruka mo┼że biti prihva─çena od strane posjetitelja (mladih ljudi naro─Źito) o opasnostima ┼íirenja modernog fa┼íizma (ur-fa┼íizma).

👉 U maju mjesecu izlo┼żba je predstavljena u Sarajevu, kada je i odr┼żan sastanak sa direktorima srednjih ┼íkola i predstavnicima ministarstava obrazovanja iz cijele BiH gdje se razgovaralo o saradnji i umre┼żavanju kroz vannastavne aktivnosti u budu─çnosti.

👉 Izlo┼żba ─Źe biti postavljena u na┼íoj ┼íkoli od ponedjeljka 22.11. do petka 26.11.

👉 Izlo┼żbu realizira Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH uz finansijsku podr┼íku International Relief Fund for Organisations in Culture and Education 2021 of the German Federal Foreign Office, Goethe Institut i drugi partneri.

#yihrba #irf2021 #mseuštravnik #izlozba #prepoznajznakove #antifascist #antifašizam
#izlo┼żbaprepoznajznakove