IZLOŽBA “PREPOZNAJ ZNAKOVE”

IZLOŽBA “PREPOZNAJ ZNAKOVE”

👍 IZLOŽBA “PREPOZNAJ ZNAKOVE” 👍

👉 Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BiH), pod pokroviteljstvom Goethe-Institut Bosnien und Herzegowina, sprovodi projekat “PREPOZNAJ ZNAKOVE” namijenjen podizanju svijesti o savremenim oblicima fašizma i potrebi adekvatnog odgovora antifašizma.

👉 Noseća aktivnost projekta jeste izložba. Edukativnom izložbom želi se pružiti javnosti uvid u historijske korijene fašizma i nacizma kao i savremene spojavne oblike fašizma u današnjem društvu. Namijenjena je prvenstveno mladim generacijama.

👉 Izložba se sastoji od videa, fotografija i interaktivnih prostora. Sa ovim multimedijalnim pristupom, konkretna poruka može biti prihvaćena od strane posjetitelja (mladih ljudi naročito) o opasnostima širenja modernog fašizma (ur-fašizma).

👉 U maju mjesecu izložba je predstavljena u Sarajevu, kada je i održan sastanak sa direktorima srednjih škola i predstavnicima ministarstava obrazovanja iz cijele BiH gdje se razgovaralo o saradnji i umrežavanju kroz vannastavne aktivnosti u budućnosti.

👉 Izložba če biti postavljena u našoj školi od ponedjeljka 22.11. do petka 26.11.

👉 Izložbu realizira Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH uz finansijsku podršku International Relief Fund for Organisations in Culture and Education 2021 of the German Federal Foreign Office, Goethe Institut i drugi partneri.

#yihrba #irf2021 #mseuštravnik #izlozba #prepoznajznakove #antifascist #antifašizam
#izložbaprepoznajznakove