Okrugli stol na temu ženskog poduzetništva

By | 20.12.2021
U našoj školi se uči o poduzetništvu na razne načine: kroz zvanične nastave predmete, praktične primjere u preduzeću za vježbu, te sekciju poduzetništva. Provjera stečenog znanja se najbolje vrši u realnom sektoru, pa se tako koristi svaka prilika za susret sa realnim poduzetnicima. Takva prilika je iskorištena i 16. decembra ove godine, kada su direktorica škole Mehridžana Alibašić, profesorica Aida Ramčić-Salkić i učenice IV1, Adelisa Mehmedović i Hana Zukić, i III1, Aida Mehić i Esmina Osmanović,  prisustvovale okruglom stolu na temu ženskog poduzetništva. 
Mjesto dešavanja je bilo Sveučilište “Vitez” u Travniku, koje je bilo i organizator okruglog stola o ženskom vodstvu i poduzetništvu – Druga perspektiva. 
 
SUDIONICE su bile:
➡️ Aida Zubčević, mr. pharm., vlasnica kompanije “Faveda“ d.o.o., predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH 
➡️ Ljubica Matošević, profesorica predškolskog odgoja i razredne nastave, direktorica JU Dječiji vrtić Novi Travnik
➡️ Ivana Frančić Šarlija, dipl. oec., voditeljica financija UTD “Best“ d.o.o.
➡️ Anela Križanac, diplomirana dramaturginja, voditeljica Kazališta mladih “KORIFEJ“, direktorica Regionalnog festivala monodrame inBox i program menadžerica HKC-a Nova Bila
➡️ Sandra Vukadin, dipl. ing. ekonomije, direktorica u kompaniji “Nobil”
➡️ Almedina Čaušević Esko, mag. turizma i kulture, vlasnica Poslovne skole “ICMC“ za edukaciju i prekvalifikaciju odraslih i HR konsultantica u kompaniji “Unique Financial Solution“. 
 
Nakon veoma inspirativnih izlaganja, razmjene mišljenja i ugodnog druženja svih prisutnih, zaključeno je da ovakvih skupova treba biti i više i češće, kako bi se jačala uloga žene u poduzetništvu, počev od najranijih faza obrazovanja….