BUSINESS me

By | 10.03.2021

Tradicija ekonomske škole je, između ostalog, organizovanje prigodnih događaja u kome se prezentira naučeno ekonomske znanje.

Tako je 9. marta održano školsko takmičenje za učenike završnih razreda na temu biznis plan, pod simboličnim nazivom “Business me”.

Bilo je prijavljeno 9 timova koji su razradili 9 biznis ideja, te ih prezentirali pred komisijom koju su činile organizatorice takmičenja – profesorice ekonomske grupe predmeta – Aida Ramčić-Salkić i Adisa Imširović, te pedagogica škole Samira Mameledžija. Nesebičnu podršku je pružila i direktorica škole mr. sci. Mehridžana Alibašić.

Takmičenje je organizovano u sali za tjelesni odgoj, koja je prigodno uređena uz poštivanje epidemioloških preporuka.

 

Za tri prvoplasirana tima su obezbjeđeni pokloni iz kabineta PZV-a, priručnik i radna sveska za mlade poduzetnike “Youth start”, dok će im diplome biti svečano uručene za Dan škole.

Prvoplasirani tim je “Noj”, učenice Larisa Srkalović i Ambra Durmišević.

Drugo mjesto je osvojila ideja “Three dog blend”, učenice Amila Muslimović i Amra Mehmedović.

Treće mjesto dijele dva tima : “Dream design” – Edina Tahirović, Sumejja Peco i Amar Langić i “Flora” – Senaida Salkić, Amina Mekić i Almina Palalić.


Da su neka drugačija vremena, škola bi bila prepuna publike koja bi sigurno došla podržati takmičare, ali i u ovako skromnim uslovima su đaci Ekonomske škole pokazali da su u stanju da se prilagode situaciji i iz svega izvuku maksimum, jer upravo to će biti njihov zadatak u društvu kao budućih ekonomskih i komercijalnih tehničara. Bilo kako bilo naša vodilja ostaje “Let’s do business”.