Arhiva 2017

ekonomska skola travnik

20.12.2017. – “Jedan slatkiš, jedno dijete”

Povodom Dana dječije radosti i Nove godine, već tradicionalno, Vijeće učenika naše škole ( od dobrovoljnog priloga učenika MSEUŠ Travnik ) i ove godine je uspješno obavilo akciju “ Jedan slatkiš, jedno dijete”.Članovi vijeća učenika su 20.12.2017. godine posjetili Kantonalnu bolnicu Travnik, te sa paketićima obradovali najmlađe koji su praznike proveli na pedijatriji u Kantonalnoj bolnici Travnik. Nadamo se da ćemo i u budućnosti biti u mogućnosti da barem na trenutak obradujemo te mališane.


 

BRONZANA MEDALJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U KARATEU UČENIKA II-2 RAZREDA NAŠE ŠKOLE MUNIBA DEDOVIĆA

 

Juni 2017.  –   UPIS U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI 2017./2018.

Na osnovu člana 40. i 41. Zakona o srednjoj školi (Službene novine SBK, broj 11/01 i 17/04 ), Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona  o b j a v lj u j e 

 K O N K U R S
 za upis redovnih  učenika u prvi  razred srednje škole u Srednjobosanskom kantonu u  školskoj  2017./2018. godini

PLAN UPISA UČENIKA U I RAZRED 
MJEŠOVITE SREDNJE EKONOMSKO-UGOSTITELJSKE ŠKOLE TRAVNIK
ZA ŠKOLSKU 2017./2018. godinu

Stručno zvanje i zanimanjeTrajanje programaBroj učenikaBroj odjeljenja
Ekonomski tehničar4251
Bankarski tehničar4251
Finansijski tehničar4251
Komercijalni tehničar4251
Hotelsko-turistički tehničar4251
Trgovac - prodavač3251
Frizer - vlasuljar3251
Konobar - Kuhar3251
Ukupno2008

ROKOVI 

Prijavljivanje, izbor kandidata i upis učenika obavlja  se u tri  upisna roka kako slijedi: 

Prvi (ljetni) upisni rok

 • Prijavljivanje kandidata za upis u I razred u gimnazije, tehničke i srodne, te stručne škole je 19. i 20.06. 2017. godine.
 • Rezultati (ljestvica poretka) će biti objavljeni na školskoj oglasnoj ploči 23.06.2017. godine od 12.00 sati.
 • Upis učenika je 28. i 29.06.2017. godine od 08.00 sati. 

Drugi (ljetni) upisni rok

 • Prijavljivanje kandidata za upis u I razred gimnazije, tehničke i srodne, te stručne škole je 30.06. i 03.07.2017. godine, a rezultati (ljestvica poretka) će biti objavljeni na školskoj oglasnoj tabli  05.07.2017. godine od 12.00 sati.
 • Upis učenika je 06.07.2017.godine. od 08.00 sati. 

Treći (jesenji) upisni rok

 • Prijavljivanje kandidata i upis učenika za nepopunjena  mjesta je 24. 08.2017. godine od 08.00 sati.

Učenik u jednom upisnom roku može konkurisati za upis samo u jednu školu, odnosno vrstu programa, gdje prilaže originalne svjedodžbe i potvrde. 

Prijavljivanje za upis

 Kandidat  na Konkurs za upis prilaže:

 1. prijavu na Konkurs
 2. izvod iz matične knjige rođenih ili rodni list
 3. svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi
 4. uvjerenje o uspjehu V, VI i VII razreda osnovne škole
 5. druga dokumenta relevantna za utvrđivanje broja bodova po kriterijima 

 KRITERIJI ZA IZBOR 

  • Opći uspjeh učenika postignut od V do VIII razreda osnovne škole – maksimalno 60 bodova (odličan: 5,0 = 15 bodova; 4,9=14,5 bodova; 4,8=14 bodova; 4,7=13 bodova; 4,6=12 bodova ; 4,5=11 bodova; vrlo dobar = 10 bodova; dobar= 6 bodova i dovoljan= 4 boda).

 

 • Uspjeh iz relevantnih predmeta u VII i VIII razredu osnovne škole
 • Rezultati postignuti na školskim takmičenjima u znanju učenika osnovnih škola – maksimalno 12 bodova  kantonalno takmičenje  –          1. mjesto = 3 boda   
                                                              2. mjesto = 2 boda
                                                             3. mjesto = 1 bod

          federalno takmičenje  –              1. mjesto = 4 boda  
                                                                     2. mjesto = 3boda
                                                                     3. mjesto = 2 boda

          međunarodno takmičenje  –    prvoplasiran = 5 bodova
                                                                   drugoplasiran= 4 boda
                                                                   trećeplasiran= 3 boda                     

  • Diploma – učenik generacije – 8 bodova

 

 • Postignut odličan uspjeh iz vladanja u VII i VIII razredu osnovne škole  –  1 bod            

  Relevantni predmeti su:

  • Za ekonomsku struku: matematika,  bosanski/hrvatski/srpski jezik, strani jezik
  • Za ugostiteljsku, turističku i trgovinsku struku: bosanski/hrvatski/srpski jezik, strani jezik i geografija

 

 • Za uslužne djelatnosti: bosanski/hrvatski/srpski jezik i hemija

 


 

Maj 2017. 

         U mjesecu aprilu i maju 2017. godine učenici četvrtih razreda ( bankarski tehničari ) pod rukovodstvom profesorice Dženane Krupalije imali su priliku da svoje već stečeno znanje u našoj školi pretoče u praksu. To im je omogučila UniCredit Banka Travnik na čelu sa direktoricom Elvedinom Haskić.  U ovom periodu uposlenici  i uposlenice UniCredit Banke u Travniku su pružili učenicima uvid u praktično poslovanje banke.

         Na posljednji dan izvođenja praktične nastave učenici su sa svojom profesoricom uz mali znak pažnje uručili zahvalnicu UniCredit Banci u Travniku, te iskazali svoje zadovoljstvo za stečeno znanje i posebno se zahvalili direktorici Elvedini Haskić.

 


05. maj 2017. – 16. Festival srednjoškolskog teatra BiH

       Festival je trajao tri dana i održavao se u Živinicama,  u okviru kojeg je bilo izvedeno ukupno 11 predstava. U tom periodu Općinu Živinice je posjetilo više od 140 mladih dramskih stvaralaca iz devet gradova Bosne i Hercegovine i to Mostara, Banja Luke, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Kiseljaka, Travnika, Fojnice, Tuzle, Dobrinje i Jajca.

    Na  16. festivalu srednjoškolskog teatra u Živinicama učestvovali su i učenici naše škole u okviru dramske sekcije sa predstavom, narodnom baladom,  “Smrt braće Morića” u režiji prof. Hanan Maglić , te tako predstavili našu školu, ali i naš grad. Ti učenici su: Amar Melić, Mirza Salkica, Anida Melić, Bekir Akeljić, Salahudin Husić, Haris Goran, Ajla Prosjanović, Aida Kahrić i Hajrija Ramić. Ovom prilikom im se zahvaljujemo na njihovom trudu i radu. 

 


 April 2017.     –   Projekt građanin

       “Projekt građanin”/ “Ja građanin” je praktični dio Civitas programa. Učenici (preko 2.400 timova i 60.000 učenika godišnje) su ohrabreni da odaberu problem iz svoje zajednice, da istraže postojeće mjere javne politike, da razviju svoja rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama, i da kreiraju akcione planove za implementaciju svojih rješenja. Svake godine 32 pobjednička tima, ili preko 400 učenika i nastavnika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine gostuje u Sarajevu na Završnoj Smotri, a tokom ljetnog perioda na Brčko ljetnom kampu.

“Projekt građanin”/”Ja građanin” učenicima pomaže da postanu odgovorni i informisani mladi ljudi koji kroje svoju budućnost i shvataju pojam i značaj brige i uključenja svih građana u rješavanje problema koji se tiču svih nas. Da bismo bili što efikasniji, potrebno je da pomažemo predstavnicima vlasti sa svojim mjerama javne politike. To znači da moramo da savladamo principe po kojima ona funkcioniše. Takmičenja učenicima daju priliku da praktično provedu ono što su naučili, i da vježbaju svoje sposobnosti da želje pretvore u stvarnost.

Učestvovanjem u “Projektu građanin” učenici su u proteklih 15 godina uspjeli inicirati usvajanje i izmjene zakona na svim nivoima vlasti, uveli su inkluzivno obrazovanje u škole, izgradili školska igrališta, sportske sale i omladinske centre, proveli niz humanitanih i ekoloških akcija u svojim lokalnim zajednicama.

 


24.03.2017.  – Učenici Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u Travniku i ove godine u okviru obilježavanja Dana općine Travnik organizovali su Sajam preduzeća za vježbu. 

U prostorijama škole na 15 maštovitih štandova pristuni su mogli pogledati omladinsko poduzetništvo i kreativnost na djelu.  Posjetioci su mogli trgovati na štandovima virtualnih preduzeća učenika ekonomske i ugostiteljske struke,  a interna školska banka svim je posjetiocima obezbijedila čekove za trgovinu.

Naziv petog  po redu Sajma preduzeća za vježbu je “Koraci biznisa”.

Preduzeća za vježbu je inovativna nastavna metoda koja simulira procese realnog preduzeća. Na Sajmu preduzeća za vježbu se odvijaju svi praktični poslovni slučajevi, od nabavke do prometa.

Sajam preduzeća za vježbu otvorili su načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, direktorica Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Travnik, Dita Vrbanjac i profesorica Aida Ramčić- Salkić.23.03.2017.   Posjetite našu izložbu fotografija “Historijat sajmova PZV-a” u Centru za kulturu Travnik.

U četvrtak, 23.03.2017. u 18 sati je u Centru za kulturu općine Travnik otvorena izložba fotografija MSEUŠ: “Historijat sajmova PZV”. Bilo je to ugodno druženje u prisustvu učenika i dragih prijatelja. Izložbu su pripremile prof. Aida Ramčić-Salkić i prof. Dalila Goran uz nezamjenjivu ekipu IV-1, učenika u sastavu: Galib Peco, Sifet Sadibašić, Sanjin Savić, Hajrija Ramić, Ajla Prosjanović i Anida Melić. Čast da zvanično otvore izložbu je pripala bivšim učenicima MSEUŠ Nedim Mehmedović i Adel Pidžo, koji su bili učenici-učesnici sajma PZV-a u Sarajevu škoske 2009./10., od kada je sve i krenulo…. Postavka izložbe će trajati nekoliko dana, iskoritite priliku i posjetite je…Do tada, evo malo atmosfere sa priprema i otvorenja…

 


 Sajam preduzeća za vježbu – 24.03.2017.   

     Dragi prijatelji, pozivamo vas da i ove godine posjetite sajam preduzeća za vježbu Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u Travniku.

       U petak, 24. marta , u vremenu od 11 do 16 sati, u prostorijama škole, možete vidjeti omladinsko poduzetništvo i kreativnost na djelu. Očekuje vas 15 maštovitih štandova na kojima možete biti sretni dobitnik pripremljenih nagrada naših sponzora. Ulaz je besplatan, dovoljna je samo dobra volja  da svoje korake uskladite sa KORACIMA BIZNISA, kako se zove 5. po redu Sajam preduzeća za vježbu u okviru Dana općine Travnik: DOBRODOŠLI!

        Istovremeno vas pozivamo da posjetite i izložbu fotografija “HISTORIJAT SAJMOVA PZV-a Ekonomske škole Travnik” čije otvorenje je u četvrtak, 23. marta u Centru za kulturu općine Travnik sa početkom u 18 sati.
 

          


 

INFORMACIJE O REALIZACIJI GRANTA  “The Rotary Foundation”

Više informacije na :    The Rotary Foundation


 INFORMACIJE ZA RODITELJE
šk. 2017./2018.
RazredRazrednikTermin informacija
I1Krupalija Dženana
Utorak 10:30h – 11:30h
I2Kapidžić NedžadČetvrtak 16:10h – 17:00h
I3Maglić Hanan
Ponedjeljak 10:30h – 11:30h
I4Kulašin Džemal
Četvrtak 13:10h – 14:00h
II1Imširović AdisaČetvrtak 14:00h - 14:45h
II2Vrbanjac DitaČetvrtak 15:30h – 16:30h
III1Bandić-Softić Esma
Utorak 14:00h – 14:45h
III2Ramčić-Salkić Aida
Srijeda 15:35h – 16:05h
III3Dogan Jasmin
Četvrtak 14:50h – 15:30h
III4Koluh AlemČetvrtak 13:10h – 14:00h
IV1Selimović Sadik
Srijeda 17:30h – 18:15h
IV2Šehić Emir
Petak 16:30h - 17.30h
IV3Šabić Arna
Četvrtak 16:30h – 17:30h


 

Copyright © 2019  Mješovita srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Travnik.  Sva prava pridržana.